t’is het idee dat telt!
Jeugdhuis Tydeeh is een open huis voor alle jongeren in regio mol.
Het jeugdhuis is een thuis waar we samen met jongeren aan werken.
Ontmoeten, feesten, creëren, leren en gewoon doen staan bij ons centraal.
Het jeugdhuis is er voor, door en met jongeren. Zij krijgen eigenaarschap over hun jeugdhuis.
wij dromen van…
Een jeugdhuis dat draaiende wordt gehouden door en voor jongeren.
Een jeugdhuis dat een laagdrempelig aanspreekpunt is voor jongeren en een plek is waar de leaders of tomorrow terecht kunnen met al hun vragen. Met het jeugdhuis dragen we toe aan een positieve beeldvorming van jongeren door hun in de schijnwerpers te zetten als kritische, bewuste en ondernemende helden.
Een jeugdhuis als plek waar jongeren gewoon zichzelf kunnen zijn.
Een jeugdhuis waar jongeren kunnen samenkomen en nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Waar ze kunnen deelnemen aan activiteiten of zelf een activiteit kunnen uitwerken. Dit kan door budget te geven, maar ook met advies.
Een jeugdhuis waar iedereen zich welkom voelt. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen huidskleur, tussen verschillende religies of politieke overtuigingen of maatschappelijke achtergrond.
Een jeugdhuis als plaats waar de jongeren de kans krijgen om samen te komen en waar een gevoel van verantwoordelijk wordt gecreëerd.
FUNCTIES
Eerste belangrijke pijler van het jeugdhuis is de ontmoetingsfunctie. Onze deuren staan voor iedereen open. Kleur, geloof, afkomst maken geen verschil uit. Iedereen is welkom. Met democratische prijzen trachten we jongeren iets aan te bieden om te drinken of eten. Ondertussen ontmoeten ze hun vrienden en leren ze nieuwe jongeren kennen.
Tweede belangrijke pijler is de recreatiefunctie. Optredens, feestjes, films kijken, samen op uitstap gaan, sport kijken, het kan allemaal bij ons. Iedereen mag gebruik maken van ons basketveldje of grasplein. Heb je geen bal bij? Dan kan je zelfs een bal vragen aan het jeugdhuis!
Derde pijler van jeugdhuis is de vormingsfunctie. Zowel onze leden als onze medewerkers krijgen kansen om vormingen te volgen. Dit kan heel breed lopen en jongeren kunnen ook altijd zelf aangeven waar ze nood aan hebben. Deze vormingen kunnen we zelf geven of we zoeken naar iemand die dit kan geven aan ons.
Vierde pijler is de informatiefunctie. In de instuif vind je altijd een informatiestand terug. Dit kan gaan over muziek, promo van andere activiteiten, informatie van Formaat, brochures van partners of promo van de eigen werking. In het jeugdhuis is er ook een laptop ter beschikking waar je opzoekwerk kan doen of waar je kan werken aan jouw cv. Ook onze beroepskrachten zijn op een laagdrempelige manier aanspreekbaar voor jongeren voor al hun vragen en noden.
De vijfde pijler is de participatiefunctie. Met het jeugdhuis trachten we te participeren in de maatschappij. Door maandelijks vergaderingen bij te wonen zoals de jeugdraad, drugoverleg, welzijnsoverleg trachten we ons steentje bij te dragen aan de maatschappij door hier actief op in te zetten en verder mee aan de slag te gaan. Andere verenigingen mogen gebruik maken van onze ruimtes. Daarnaast trachten we met het jeugdhuis ook uit ons eigen jeugdhuis te komen. Dit doen we door expo’s in het ’t Getouw, Mee te helpen aan Ramp?Zalig!, projecten als Tunnelvisie en Impact uit te werken.